Tietoja minusta

Oma kuva
Toimintaterapeutiksi tullut tradenomi ja tuore rintamamiestalon asuja kerää asioita blogiin muistin tueksi ja konkretisoi ajatuksia kirjoittamalla.

tiistai 8. toukokuuta 2012

Perintöpeitto

Siis voi ei! Vein lahjan perille ottamatta siitä kuvaa! Olin juuri sylittelemässä siskon vajaan viikon ikäistä tyttövauvaa, jolle olen kutonut kuin Iisakin kirkkoa ns. perintöpeittoa Stitch'n bitch -kirjan (Stoller, Debbie. Gummerus Kirjapaino 2005. ISBN 952-5180-98-0) sivulla 191 olevan ohjeen mukaan. Työ sinänsä ei ollut yhtään vaikea, mutta voi jessus, että se kesti! Aloitin muistaakseni joskus syyskuussa 2011 ja sain valmiiksi juurikin samaisena päivänä kun vauva oli valmis tulemaaan maailmaan. Käytin ohjeesta poiketen alpakkalankaa kaksinkertaisena, tuli ihanan pehmeä (ehkä hieman lampaanhajuinen kostutettuna). Peitto näytti niin pieneltä - valmiina 80cmx80cm - mutta livenä totesin, että siitä riittää kerran jos toisenkin tytön ympärille. Voi niitä pieniä kinttuja... Täytyy pyytää siskoa ottamaan kuva viltistä käytössä. Kaunishan se on, ja peitto myös vaikka itse sanonkin.

Tuosta kirjasta vielä, on kyllä ollut tällaiselle aloittelijalle aivan arvokas teos. Kaikenmaailman silmukanluonnit, päättelyt ja kaventamiset on selkeästi kerrottu, tee näin, kuvien kera. Kirja tuli joskus vahingossa kirjakerhon kuukausikirjana kotiin, kun en muistanut perua. Monta vuotta se sitten lepäsi kirjahyllyssä, kunnes viime vuonna sain jonkun pienen kohtauksen ja aloin tehdä käsitöitä. Kirjassa on myös suomalaiset vastineet suositelluille langoille. Virkkuutekniikan osalta suosittelen aloittelijoille/ala-astetasolta jatkaville Viivin Virkkausnettiä, ks käsityölinkit. Jopa minä sain virkkauksen alkuun sen avulla.

Lisäys 7.6.2012: Tässä ne luvatut kuvat! (Nukke kuvausrekvisiittaa.)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti